Skoči do osrednje vsebine

Arhiv Republike Slovenije prejel priznanje Slovensko-švedskega društva

Arhiv Republike Slovenije je v ponedeljek, 12. decembra 2022, prejel priznanje Slovensko-švedskega društva za sodelovanje ob 25. obletnici njihovega delovanja. Priznanje je direktorju arhiva dr. Bojanu Cvelfarju izročil predsednik društva Janez Pergar.
Predsednik Slovensko-švedskega društva Janez Pergar izroča priznanje direktorju Arhiva Republike Slovenije dr. Bojanu Cvelfarju.

Predsednik Slovensko-švedskega društva Janez Pergar in direktor Arhiva Republike Slovenije dr. Bojan Cvelfar. | Avtor: Arhiv Republike Slovenije

1 / 2

Arhiv je priznanje prejel za zasluge sodelovanja pri raziskovalnem projektu »Gustav Tönnies in sinovi«, ki zbira vire in arhivsko gradivo povezano z rodbino Tönnies in njihovimi podjetji na območju Slovenije, Hrvaške, Italije in Bosne in Hercegovine. Rodbina, ki izvira iz Švedske, velja za eno izmed najbolj podjetnih družin na Slovenskem v 19. stoletju. Poleg Arhiva Republike Slovenije in Slovensko-švedskega društva v projektu sodelujejo tudi arhivi in muzeji iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Madžarske in Bosne in Hercegovine.