Skoči do osrednje vsebine

Slavnostna prireditev ob zaključku izgradnje daljnovoda Cirkovce-Pince

Ob zaključku projekta izgradnje daljnovoda Cirkovce-Pince je 2. decembra 2022 potekala slovesnost v prireditvenem šotoru ob RTP Cirkovce. Slovesnosti sta se udeležila tudi predsednika vlad Republike Slovenije in Madžarske, dr. Robert Golob in Viktor Orban. Urad vlade za komuniciranje je poskrbel za medijsko logistiko.

Viktor Orban in Rober Golob stojita na odru za govorniškima pultoma. Ob strani na odru stoji Petra Bezjak Cirman.

Predsednik madžarske vlade Viktor Orban in predsednik vlade Robert Golob. Dogodek je povezovala in moderirala vršilka dolžnosti direktorice Urada vlade za komuniciranje Petra Bezjak Cirman. | Avtor: Bor Slana/STA

Družba Eles je z izgradnjo daljnovoda zaključila gradnjo v sklopu največje investicije v infrastrukturo prenosnega omrežja. Z daljnovodom, ki je priključen v novozgrajeno razdelilno postajo, je Slovenija svoje prenosno omrežje povezala še z zadnjo do zdaj nepovezano sosednjo državo – Madžarsko. Novozgrajena mednarodna povezava bo zagotovila stabilnejše in zanesljivejše delovanje elektroenergetskega sistema Republike Slovenije.

Urad vlade za komuniciranje je poskrbel za medijsko logistiko: napoved dogodka in obvestilo o medijskem programu vsem predstavnikom medijev, akreditacije za medije, organizacija fototerminov, izjav in intervjujev za medije, moderiranje in prenos novinarske konference.