Skoči do osrednje vsebine

Izteka se rok za prijavo v šolsko shemo za šolsko leto 2023/24

Šole imajo le še nekaj dni časa, da se vključijo v šolsko shemo sadja, zelenjave in mleka za prihodnje šolsko leto. Rok za prijavo se namreč izteče v četrtek, 1. decembra 2022.

Šolska shema sadja, zelenjave in mleka je ukrep skupne kmetijske politike EU, ki otrokom v osnovni šoli in zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami zagotavlja brezplačen dodatni obrok sadja in zelenjave ter mleka in mlečnih izdelkov.

V šolski shemi vsako leto v povprečju sodeluje 420 slovenskih šol oziroma 175.000 učencev. Vabilo k sodelovanju za prihodnje leto so šole prejele z okrožnico št. 024-20/2022/2 z dne 22. 11. 2022, ki so jo pripravili na Sektorju za kmetijske trge in sektorske načrte Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Šole v njej med drugim obveščajo, da naj pri izpolnjevanju vloge za prijavo uporabijo »Navodila za elektronski vnos in oddajo vlog za odobritev vlagatelja za pomoč šoli za šolsko leto 2023/2024«, ki so objavljena na spletni strani Agencije Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja – povezava  https://www.gov.si/zbirke/storitve/izvajanje-solske-sheme/ –, kjer je predstavljeno izvajanje šolske sheme.

Vsebino okrožnice najdete v priloženem dokumentu, več o šolski shemi pa na spletnem portalu GOV.SI na povezavi https://www.gov.si/teme/solska-shema-sadja-zelenjave-in-mleka/.