Skoči do osrednje vsebine

Premier v Iskraemecu: Zelena delovna mesta so zanimiva za mlade in koristna za planet

Predsednik vlade dr. Robert Golob je obiskal globalno tehnološko podjetje Iskraemeco v Kranju, ki nudi pametne rešitve na področju upravljanja energije in vode.

Njihovi napredni pametni števci električne energije in porabe vode za domačo in industrijsko rabo pomenijo zmogljivo orodje za samodejno zbiranje in obdelavo merilnih podatkov.

Iskraemeco ponuja storitve, ki so ob spopadanju z energetsko draginjo še posebej dragocene. S pridobljenimi podatki s pametnih števcev lahko namreč kot družba prispevamo k učinkoviti rabi energije in zmanjševanju ogljičnega odtisa v okolju. "Gre za eno od podjetij, ki iz covidne krize izhaja močnejše, saj so v tem obdobju uspeli zaključiti investicijski cikel. Prav tako je podjetje pomembno tako za državo kot Evropsko unijo, saj deluje v industriji, v kateri so možni veliki energetski prihranki in s tem okoljski učinki. Zelena delovna mesta so zanimiva za mlade in koristna za planet," je povedal premier.

S tega vidika vlada ohranja stik s tovrstnimi podjetji in si v sodelovanju z njimi prizadeva za oblikovanje ciljnih ukrepov v podporo gospodarstvu. Premier in vodstvo podjetja so na delovnem obisku izmenjali poglede o tem, kako bi vlada lahko pomagala pri osvajanju tujih trgov, kako lobirati pri odločevalcih v Bruslju, spregovorili pa so tudi o aktualnih tehnoloških izzivih in energetski krizi.