Skoči do osrednje vsebine

Poklic pravosodni policist na kariernem sejmu

Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij se danes udeležuje kariernega sejma MojeDelo.com v Cankarjevem domu v Ljubljani. Na razstavnem prostoru v drugem preddverju nas lahko obiščete do 19. ure.

Pravosodni policisti iz Zavodov za prestajanje kazni zapora (ZPKZ) Ig, Ljubljana in Prevzgojnega doma Radeče obiskovalcem sejma predstavljajo »Poklic, s katerim rasteš!«. V osebnem kontaktu z našimi sodelavci lahko izveste več o opravljanju dela, spoznate opremo pravosodnih policistov, potek usposabljanja in možne lokacije opravljanja dela. Vodnika službenih psov iz Zavoda za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni na sejmu, skupaj s nemškim ovčarjem Lanom, prikazujeta tudi delo s službenim psom.

Ekipo pravosodnih policistov je v znak podpore danes na sejmu obiskal namestnik generalnega direktorja Robert Friškovec, skupaj s predsednikom Sindikata državnih organov, Frančiškom Verkom.

Pravosodni policisti s svojim delom uresničujejo poslanstvo Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij: skrbijo za izvrševanje kazenskih sankcij in pripora s ciljem zagotavljati za družbo, zaprte osebe in za zaposlene varne zapore, ki zaprtim osebam zagotavljajo možnost resocializacije. Trenutno v upravi razpisujemo 13 delovnih mest: 11 za pravosodne policiste – kandidate, v zavodih: Dob, Ljubljana in Ig ter 2 delovni mesti za inštruktorje v kuhinji, v zavodih Ljubljana in Ig. V petek bodo objavljena tudi prosta delovna mesta v Zavodu za prestajanje kazni zapora Koper: 5 delovnih mest za pravosodne policiste – kandidate ter 1 delovno mesto inštruktorja. Prijazno povabljeni, da se prijavite na prosta delovna mesta.