Skoči do osrednje vsebine

Mednarodni simpozij Svetovna dediščina 20. stoletja

Ministrstvo za kulturo bo skupaj s partnerji 20. oktobra v Ljubljani organiziralo mednarodni simpozij Svetovna dediščina 20. stoletja. Simpozij bo posvečen izzivom in izkušnjam pri upravljanju in presoji vplivov posegov na arhitekturno dediščino v kontekstu Konvencije o varstvu svetovne kulturne in naravne dediščine. Obvezne prijave do 14. oktobra, omogočen bo tudi videoprenos v živo.
Kvadratna pasica za simpozij, v središču katere je fotografija Nacionalne in univerzitetne knjižnice v Ljubljani z sosednjimi stavbami ter z naslovom, datumom in krajem izvedbe simpozija

Mednarodni simpozij Svetovna dediščina 20. stoletja

Dogodek je namenjen strokovni javnosti in slovenskim deležnikom s področja varstva dediščine, arhitekture, prostorskega načrtovanja in razvoja.

Število obiskovalcev na dogodku v živo je omejeno, zato so obvezne prijave do 14. oktobra 2022 na prijava@mgml.si. Omogočen bo tudi videoprenos v živo na kanalih Youtube in Facebook Muzeja in galerij mesta Ljubljana. 

Predavanja bodo potekala v angleškem jeziku.

Simpozij organizira Ministrstvo za kulturo v sodelovanju z Muzejem za arhitekturo in oblikovanje, Zavodom za varstvo kulturne dediščine ter Muzejem in galerijami mesta Ljubljana.

  do
Mestni muzej Ljubljana

Mednarodni simpozij Svetovna dediščina 20. stoletja

Mednarodni simpozij Svetovna dediščina 20. stoletja: izzivi in izkušnje pri upravljanju in presoji vplivov posegov na arhitekturno dediščino organizira Ministrstvo za kulturo v sodelovanju z dediščinskimi organizacijami (Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Zavod za varstvo kulturne dediščine, Muzej in galerije mesta Ljubljana). Število obiskovalcev na dogodku v živo je omejeno, zato so obvezne prijave do 14. oktobra, omogočen bo tudi videoprenos v živo.