Skoči do osrednje vsebine

Odziv na referendumske pobude

Državljankam in državljanom smo ob nastopu vlade obljubili drugačen način vladanja, ki temelji na spoštovanju pravne države in na konstruktivnem sodelovanju z vsemi, ki lahko pripomorejo k stabilnosti razmer in dobrobiti za ljudi. Politična preigravanja in oviranja, ki se jih od volilnega poraza naprej poslužuje opozicija, niso del naše politike in naših vrednot.

Zaradi mednarodnih okoliščin so med našimi glavnimi prioritetami zajezitev inflacije in draginje ter zagotavljanje energetske in prehranske varnosti. V zahtevnih časih, ki so pred nami, bomo zato še naprej vse napore - tudi v mednarodni skupnosti - vlagali v to, da pridemo do najboljših rešitev.

Na referendumih o noveli zakona o dolgotrajni oskrbi, noveli zakona o RTV Slovenija in spremembah zakona o vladi bomo torej odločali o podpori ukrepom, s katerimi koalicija želi, da dolgotrajno oskrbo dobijo vsi, ki jo potrebujejo, da javni radio televiziji vrnemo njeno neodvisnost in da bo s spremembami zakona o vladi, koalicija lahko učinkovito izpolnila svoje zaveze.