Skoči do osrednje vsebine

Srečanje predsednika in ministrov Vlade RS s koalicijskimi poslanci o izpolnjevanju zavez in krepitvi sodelovanja

Predsednik Vlade RS dr. Robert Golob je danes gostil prvi vrh koalicije, na katerem so se srečali poslanke in poslanci strank vladne koalicije ter ministrice in ministri Vlade RS.

Predsednik Vlade RS dr. Robert Golob je danes gostil prvi vrh koalicije | Avtor: Daniel Novakovič/STA

1 / 3

Vlada se je po nastopu 1. junija 2022 prednostno lotila reševanja energetske in prehranske draginje in v prvih 100 dneh že sprejela celovit paket omilitvenih in ciljno usmerjenih ukrepov, v katerega je vključila vse ključne segmente družbe. Ukrepi in aktivnosti vlade so bili nujni, istočasno pa je sledila izpolnjevanju zavez iz koalicijske pogodbe. Med ključnimi prioritetami v naslednjih tednih so med drugim izpostavili pripravo proračunskih dokumentov.

Predsednik vlade dr. Robert Golob je po srečanju vlade s koalicijskimi poslanci izpostavil, da se mu zdi izjemno pomembno, da današnji vrh sovpada z izpolnitvijo ene izmed temeljnih obljub koalicijske pogodbe, in sicer odstopom od nakupov oklepnikov boxer: "Tako smo jasno demonstrirali, ne samo v koaliciji, ampak tudi našim volivkam in volivcem, da smo mislili resno s tem, kar smo obljubili. Zaveze, ki smo jih dajali pred volitvami, izpolnjujemo vsak mesec," je izpostavil premier.

Na srečanju so sprejeli tudi dogovor, da zakonodajna in izvršna veja okrepita komunikacijo za oblikovanje čim boljših rešitev, ki bodo v korist vseh državljank in državljanov.

Koalicijski vrh je po besedah predsednika vlade dr. Roberta Goloba potekal v izrazito prijateljskem in sproščenem vzdušju: "To je tudi dokaz, da so vse govorice in špekulacije o razpokah v koaliciji zlonamerne in brez osnove," je poudaril predsednik vlade.