Skoči do osrednje vsebine

Podpredsednik vlade in minister za zdravje Danijel Bešič Loredan na delovnem obisku na Finskem

Podpredsednik vlade in minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je bil 29. in 30. avgusta 2022 na delovnem obisku na Finskem. Seznanil se je s finsko reformo zdravstva, zakonodajo in sistemskimi rešitvami v zdravstvu ter tudi z digitalizacijo finskega zdravstvenega sistema. Minister Bešič Loredan se je ob tej priložnosti srečal z gostiteljem, ministrom za družino in socialne zadeve Akijem Lindénom.

O reformi zdravstvenega varstva in digitalizaciji se je pogovarjal tudi z generalno direktorico finskega zavoda za socialno varstvo (Kela) Outi Antila ter z direktorjem za tehnologijo in upravljanje s tveganji Aleksijem Yrttiahojem in glavnim specialistom Veso Jormanaine na finskem inštitutu za zdravje in socialno varstvo (THL).

Minister Bešič Loredan je obiskal Center za zdravje in dobro počutje Kalasatama, t.j. oddelek za socialne storitve in zdravstveno varstvo v Helsinkih, kjer ga je pozdravil namestnik župana mesta Helsinki Daniel Sazonov, pristojen za socialne storitve in zdravstveno varstvo.

V Valviri, nacionalnem organu za nadzor izvajanja zdravstvenih  in socialnih storitev, je minister Bešič Loredan z generalnim direktorjem gospodom Markusom Henrikssonom in njegovo ekipo razpravljal o čakalnih dobah, izdajanju licenc zdravnikom, medicinskemu osebju in socialnim delavcem ter o inšpekciji v socialnem in zdravstvenem varstvu.

Obisk je minister Bešič Loredan sklenil v Helsinški univerzitetni bolnišnici (HUS), kjer je bilo predstavljeno nekaj inovativnih rešitev digitalizacije zdravstvenih storitev, s katerimi se krajšajo čakalne dobe in čas obravnave pacientov.

ministra stojita in gledata v kamero

Minister Bešič Loredan in minister Aki Lindén