Skoči do osrednje vsebine

12. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji dala soglasje k imenovanju vršilke dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za zdravstveno nego in soglasje k Aktu o notranji organizaciji in sistemizaciji delovnih mest na Uradu Republike Slovenije za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu.

Vlada dala soglasje k imenovanju vršilke dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za zdravstveno nego

Vlada je na današnji dopisni seji dala soglasje k imenovanju doc. dr. Mojce Dobnik. Z dnem 14. 7. 2022 se doc. dr. Mojca Dobnik imenuje za vršilko dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za zdravstveno nego, in sicer do imenovanja generalnega direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar najdlje do 13. 1. 2023.

Vir: Ministrstvo za zdravje

Vlada podala soglasje k Aktu o notranji organizaciji in sistemizaciji delovnih mest na Uradu Republike Slovenije za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu

Vlada je podala soglasje k Aktu o notranji organizaciji in sistemizaciji delovnih mest na Uradu Republike Slovenije za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu. Urad bo opravljal strokovne, upravne in razvojne naloge na področjih upravnega in sistemskega nadzora, kakovosti in investicij v zdravstvu. Pripravil bo pravne podlage za ustanovitev javne agencije za področje nadzora in kakovosti v zdravstvu ter vodil izbirne postopke, sprejemal smernice in oblikoval politiko nadzora nad delom članov svetov javnih zdravstvenih zavodov, katerih ustanovitelj je Republika Slovenija.

Urad bo prav tako pripravljal izhodišča za spremljanje uspešnosti poslovanja in delovanja javnih zdravstvenih zavodov ter določal ključna merila uspešnosti delovanja v zdravstvu ter strateško načrtoval, spremljal in nadzoroval sistem kakovosti v zdravstvu. Pripravljal bo sistemsko analizo dejavnikov tveganja v zdravstvu in predlagal strateške rešitve za obvladovanje tveganj, prav tako bo strateško načrtoval, spremljal in nadziral nabavne postopke v javnih zdravstvenih zavodih, izvajal pregled nad javnimi naročili in javnimi razpisi ter predlagal dobre poslovne prakse.

V nadaljevanju pod njegovo okrilje spada tudi načrtovanje in vodenje postopkov v zvezi z investicijami, pripravljanje analiz, poročil in drugih gradiv s področja investicij ter izvajanje nadzora nad investicijami v javnih zdravstvenih zavodih, katerih ustanovitelj je Republika Slovenija.  Sodeloval bo tudi pri skupnem javnem naročanju Vlade Republike Slovenije, katerega predmet so nakup medicinskih pripomočkov in medicinske opreme za javne zdravstvene zavode, katerih ustanovitelj je Republika Slovenija, nenazadnje pa bo pripravljal tudi navodila, vsebinska izhodišča, poročila, analize in druga gradiva s področja poslovanja javnih zdravstvenih zavodov ter izdajanje soglasij k finančnim načrtom javnih zdravstvenih zavodov in pripravljanje primerjalnih analiz poslovanja javnih zdravstvenih zavodov.

Vir: Ministrstvo za zdravje