Skoči do osrednje vsebine

Slovenski paviljon ob začetku Dirke po Franciji v danski prestolnici

V danski prestolnici se je 1. julija začela 109. dirka po Franciji. Slovenija se je ob robu tega velikega kolesarskega dogodka obiskovalcem predstavila kot država izjemnih kolesarskih tekmovalcev in zelena, trajnostna turistična destinacija ter gostiteljica "L'Etape Slovenia" – uradnega dogodka Tour de France – ki bo septembra potekal v Sloveniji.

Slovensko veleposlaništvo je v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo, v okviru Tour de France Grand Départ organiziralo serijo promocijskih aktivnosti. V centru Københavna, tik ob veleposlaništvu in trasi prve etape Toura, smo 30. junija in 1. julija 2022 postavili paviljon, ki smo ga poimenovali "I Feel Slovenia / L'Etape Slovenia".

Na otvoritev paviljona smo povabili novinarje, lokalne turistične agencije in veleposlaništva držav, ki imajo tekmovalce na dirki. Pripravili smo tekmovanja v virtualnem kolesarjenju po Sloveniji z bogatimi nagradami za najboljše. Tik pred začetkom dirke smo organizirali srečanje navijačev izjemnih slovenskih kolesarjev in jim razdelili navijaške rekvizite, zlasti zastavice "I Feel Slovenia".

Amaterskim kolesarjem smo predstavili L'Etape Slovenia, uradni dogodek Tour de France, ki bo letos septembra potekal v Sloveniji.

Posebej smo bili veseli obiska ekipe danske televizije TV2, ki je iz paviljona na dan prve etape dirke po Franciji poročala v živo.

Slovenija se je predstavila kot destinacija neskončnih možnosti aktivnih počitnic, kulinaričnih doživetij ter dežela s trajnostno naravnanostjo turizma.