Skoči do osrednje vsebine

Skupno raziskovalno središče pri Evropski komisiji išče neodvisne strokovnjake za Novi evropski Bauhaus

  • Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
  • Ministrstvo za kulturo
  • Ministrstvo za okolje in prostor
V okviru pobude Novi evropski Bauhaus (angleško New European Bauhaus - NEB) je Skupno raziskovalno središče objavilo razpis, na katerega se lahko prijavijo neodvisni strokovnjaki, ki bodo pomagali razviti okvir za označevanje projektov in pobud, ki so skladni s tremi razsežnostmi NEB: trajnost, estetika in vključevanje.
Tri packe, ki predstavljajo tri razsežnosti Novega evropskega bauhausa: trajnost, estetika in vključevanje

logotip pobude Novi evropski Bauhaus

V okviru projekta NEB Lab Skupno raziskovalno središče (angl. Joint Research Centre - JRC) načrtuje izvedbo pripravljalnega ukrepa, katerega cilj je zbrati in analizirati obstoječe standarde in kodekse ravnanja, ki so pomembni za tri razsežnosti pobude NEB (trajnost, estetika, vključevanje), da bi razvili okvir, ki bo deležnikom omogočil uskladitev z razsežnostmi NEB pri načrtovanju, izvajanju ali ocenjevanju projektov NEB.

Pripravljalni ukrep bo predvidoma trajal do dve leti in se izvajal s pomočjo številnih neodvisnih strokovnjakov z različnih področij (okolje, gospodarstvo, funkcionalnost, nove tehnologije, kontekst, občutek kraja, estetika, upravljanje in raznolikost), ki so povezana s tremi razsežnostmi NEB.

Pričakovana angažiranost strokovnjakov (večinoma na daljavo) bi okvirno ustrezala 100 dnem dela v dvoletnem obdobju.

Na spletni strani Novi evropski Bauhaus (v angleščini) lahko najdete več podrobnosti o možnosti kandidature za neodvisnega strokovnjaka (v angleščini).