Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade dr. Robert Golob s predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen o aktualnih evropskih temah

Predsednik vlade dr. Robert Golob se je prvi dan delovnega obiska v Bruslju srečal s predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen. Največ pozornosti sta namenila aktualnim evropskim temam, ki bodo na dnevnem redu junijskega zasedanja Evropskega sveta.

Izmenjala sta poglede na razmere v Ukrajini in na Zahodnem Balkanu, naslovila pa sta tudi vprašanje naraščajočih cen energije v Evropi in vlaganj v zeleni prehod.

Sogovornika sta se strinjala, da Unija pri naslavljanju aktualnih izzivov potrebuje enoten in odločen odziv ter da moramo biti glede energetske oskrbe in zelenega prehoda dovolj ambiciozni.

Predsednik vlade je svoj obisk začel z obiskom slovenskega stalnega predstavništva pri EU, popoldne pa se je srečal tudi z evropskim komisarjem za krizno upravljanje Janezom Lenarčičem. Med drugim sta se pogovarjala o potrebah in možnostih pomoči Ukrajini, predvsem v okviru razminiranja ter medicinske oskrbe ukrajinskih bolnikov in ranjencev.

Jutri, v petek, 17. junija 2022, se bo predsednik vlade med drugim srečal še s predsednikom Evropskega sveta Charlesom Michelom.