Skoči do osrednje vsebine

Minister za zdravje o reševanju razmer v primarnem zdravstvu

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan z ekipo se je danes srečal s predstavniki Koordinacije zdravniških organizacij, in sicer Zdravniške zbornice Slovenije (ZZS), sindikatom Fides, Slovenskim zdravniškim društvom (SZD) ter Strokovnim združenjem zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije (SZZZZS).
Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan z ožjo ekipo na delovnem sestanku.

Minister za zdravje z ožjo ekipo na delovnem sestanku.

Predstavniki organizacij so se ministru skupaj z ekipo, po uvodu in predstavitvi načrtov za razvoj zdravstva v Sloveniji, zahvalili za obisk.

Generalna sekretarka ZZS Tina Šapec je opozorila na izzive pri posodabljanju pravnih normativov ter izpostavila željo po čim večjem vključevanju organizacije v digitalizacijo procesov v zdravstvu. Teme pogovorov so bile izzivi specializacij in subspecializacij ter pridobivanja posebnih znanj, prav tako so se sogovorniki dotaknili problematike zaostankov zaradi dvoletne asimetrične obravnave Covidnih bolnikov in težave z osebjem pri opravljanju programov. Vsi so se strinjali, da pacient mora dobiti storitev, ki jo potrebuje in ko jo potrebuje.

Prva naloga bo po besedah ministra, umirjanje razmer v primarnem zdravstvu ter reševanje nedokončanih mrež urgentnih centrov. Cilj je poskrbeti, da bodo vse storitve plačane. Drug cilj je, kako zagotoviti vodenje bolnišnic na stimulativen način. V kolikor bo sistem stabiliziran v enem letu, se bo lahko izpeljala že dolga leta načrtovana zdravstvena reforma.