Skoči do osrednje vsebine

3. redna seja Vlade Republike Slovenije

Na današnji seji je vlada sklenila da se pripravi strokovna analiza pravnih podlag, ki so bile uporabljene v prekrškovnih postopkih proti posameznikom zaradi kršitev ukrepov zoper virusno bolezen SARS-CoV-2. Preklicala je tudi sklepe prejšnje vlade iz decembra 2021 o vložitvi tožb za povrnitev stroškov policije na štirih shodih ter za vršilca dolžnosti generalnega direktorja Finančne uprave imenovala Petra Gruma.

Vlada je sklenila da se do konca avgusta pripravi strokovna analiza pravnih podlag, ki so bile uporabljene v prekrškovnih postopkih proti posameznikom zaradi kršitev ukrepov zoper virusno bolezen SARS-CoV-2. To analizo bo pripravilo Ministrstvo za pravosodje skupaj z Ministrstvom za notranje zadeve in Službo vlade za zakonodajo. Ključno merilo bo načelo ustavnosti, zakonitosti in sorazmernosti.

Vlada je preklicala sklepe prejšnje vlade iz decembra 2021 o vložitvi tožb za povrnitev stroškov policije na štirih shodih. Delovna skupina Državnega odvetništva je namreč Ministrstvu za notranje zadeve svetovala, da se nove tožbe ne vlagajo, že vložene pa umaknejo.

Za vršilca dolžnosti generalnega direktorja Finančne uprave Republike Slovenije je vlada z 10. junijem 2022 imenovala Petra Gruma, in sicer do imenovanja generalnega direktorja Finančne uprave Republike Slovenije po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev, do najdlje 9. decembra 2022.