Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar v Kabinetu predsednika vlade Vojko Volk se je srečal s podpredsednico Vrhovne Rade Ukrajine Oleno Kondratiuk

Državni sekretar za zunanjo politiko v Kabinetu predsednika vlade Vojko Volk se je danes v imenu predsednika vlade dr. Roberta Goloba srečal s podpredsednico Vrhovne Rade Ukrajine Oleno Kondratiuk. Osrednja tema pogovora je bila situacija v Ukrajini, predvsem njena želja po pridobitvi statusa kandidatke za čimprejšnje članstvo v EU.
Rokovanje državnega sekretarja Vojka Volka s podpredsednico Vrhovne Rade Ukrajine Oleno Kondratiuk

Rokovanje državnega sekretarja Vojka Volka s podpredsednico Vrhovne Rade Ukrajine Oleno Kondratiuk | Avtor: Vrhovna Rada Ukrajine

Ukrajinska sogovornica se je zahvalila za vso podporo, ki jo Slovenija nudi Ukrajini. Želi si, da bi države članice EU ostale enotne v podpori in pomoči ukrajinski strani ter na bližnjem Evropskem svetu konec junija Ukrajini podelile status kandidatke.

Državni sekretar je odločno obsodil rusko agresijo na Ukrajino ter izrazil močno podporo slovenske vlade Ukrajini in njeni suverenosti. Na obeh straneh, v Ukrajini in v EU, bomo v tem času potrebovali dovolj poguma in predvsem modrosti, da bo vojna čimprej končana, da bo diplomacija nadomestila orožje in bo evropska perspektiva Ukrajine postala otipljiva in stvarna. Vstop Ukrajine v EU trdno podpiramo.