Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade Golob ob primopredaji: Jeseni nas čaka trdo delo

Predsednik vlade Robert Golob in nekdanji predsednik vlade Janez Janša sta danes v večernih urah opravila primopredajo poslov. Po pogovorih sta podala kratko izjavo za medije.
Predsednik vlade Robert Golob

Predsednik vlade Robert Golob | Avtor: KPV

1 / 4

"Imela sva zelo plodovit razgovor", je v izjavi po primopredaji poslov dejal predsednik vlade Robert Golob. Poudaril je, da bo vlada poletje izkoristila za priprave na jesen: "Jeseni bomo morali trdo delati, da bomo ključne izzive, od prehranske in energetske draginje in izzivov v zdravstvu ne le naslovili, ampak jih tudi začeli reševati". Pred nami so zahtevni meseci, je še dejal predsednik vlade in dodal, da bo trdna in programsko precej enotna koalicija pripomogla k uspešnemu delu vlade. "Kot sem napovedal v parlamentu, zdaj je za nas čas, da nehamo govoriti in začnemo delati", je po primopredaji zaključil predsednik vlade Golob in se prejšnji vladi zahvalil za dobre stvari, ki jih je naredila.

"Koalicija, ki sestavlja vlado, ima zelo dobro večino, in s tem veliko priložnost" pa je ob tej priložnosti dejal nekdanji predsednik vlade Janez Janša, "Tej vladi želimo dobre rezultate. Kajti, če bodo rezultati dobri, bo to dobro za vse nas, če bodo rezultati vlade slabi, pa je to slabo za vse". Predsedniku vlade Robertu Golobu je zaželel "vso srečo in uspešno krmarjenje med čermi, ki jih prinaša tudi zunanje okolje". 

Posnetek izjav po primopredaji poslov