Skoči do osrednje vsebine

Dogodek ob Svetovnem dnevu čebel v Spencerju v Ohiu

21. maja je na farmi Right Queen Colonies v Spencerju v Ohiu potekal velik dogodek, na katerem je Generalni konzulat v Clevelandu obeležil vse tri slovenske projekte, ki jih z veliko dobre volje prenaša v Ohio in druge zvezne države ZDA: Svetovni dan čebel , Dan sajenja medovitih rastlin in Tradicionalni zdravi medeni zajtrk .
Okoli 200 obiskovalcev je lahko prisostvovalo izobraževalni delavnici o čebelarstvu, si ogledalo čebeljo farmo in številne druge domače živali, proizvode iz medu in voska, okušalo jedi iz medu, spoznavalo življenje Amišev, mladi pa so imeli na voljo otroški program z igrami, čebeljimi delavnicami in vožnjo s kočijo Amišev. Na voljo je bila celo torta "Svetovni dan čebel"!
Stojnica Generalnega konzulata z generalno konzulko Alenko Jerak

Generalna konzulka Alenka Jerak na stojnici kozulata

1 / 3

Generalni konzulat je na dogodku delil semena medovitih rastlin, predstavil proizvode Medexa, Fermedice in na sploh slovensko čebelarstvo, GK Jerak pa je v nagovoru izpostavila prizadevanja in dosežke Slovenije na področju ozaveščanja pomena, vpliva in globalne zaščite čebel za prihodnost našega planeta.

Iskrena hvala soorganizatorjem Čebelarski zvezi Ohio, Čebelarski zvezi okrožja Lorain, Območnem združenju zbornic, Gospodarski zbornici Euclid, gostiteljem in prostovoljcem na Right Queen Colonies in številnim sponzorjem!

Sredstva, pridobljena z vstopninami, registracijami in donacijami bodo, kot do sedaj, uporabljena za izobraževalne delavnice mladih s čebelarji in nakup sestavin za Tradicionalni medeni zajtrk v šolah Clevelanda, Euclida ter vseh treh slovenskih šol v ZDA. Letos bo zdravi medeni zajtrk z lokalno pridelano hrano prvič organiziran tudi za ameriške veterane, ki so nas danes razveselili z dodatno donacijo.