Skoči do osrednje vsebine

Regijski natečaj likovna in literarna dela 2021/2022

Uprava RS za zaščito in reševanje, Izpostava Celje, je v četrtek, 14. aprila 2022 organizirala osrednjo regijsko prireditev ob razglasitvi rezultatov regijskega natečaja za najboljša likovna in literarna dela v šolskem letu 2021/2022 na temo "Naravne in druge nesreče – Požarna varnost in prosti čas".

Na natečaju je sodelovalo 167 avtorjev z izdelki iz 10 vrtcev in 15 osnovnih šol in dveh šol s prilagojenim programom. V izboru likovnih del natečaja je bilo 177 del, v izboru za literarna dela pa tri.

Zaradi pandemije je bilo število prejetih del opazno nižje kot dve leti prej.

Iz prispelih izdelkov je bilo mogoče ugotoviti veliko prizadevnost mentorjev in učencev, ki so skozi likovne in pisne prispevke skušali prikazati pomembnost sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami ter nazorno prikazati vlogo enot in služb za zaščito, reševanje in pomoč ob naravnih in drugih nesrečah.

Prireditev je potekala v prostorih Poklicne gasilske enote Celje. S prikazom so mlade, njihove starše, vzgojitelje in učitelje ozavestiti, da s preventivnim znanjem in ravnanjem lahko nekatere nesreče preprečijo, pri nekaterih nesrečah pa pripomorejo k zmanjšanju škode oziroma sebi ali komu drugemu rešijo življenje.

Na prireditvi smo podelili nagrade 22 avtorjem za likovna dela ter trem za literarna dela. Nagrada za najaktivnejšo šolo je bila podeljena Osnovni šoli Marjana Nemca Radeče, najaktivnejši vrtec pa Javni zavod Vrtci Šoštanj.

Vsem nagrajencem njihovim mentorjem iskreno čestitamo.

Zahvaljujemo se tudi Poklicni gasilski enoti Celje za izvedbo prireditve.