Skoči do osrednje vsebine

366. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

Vlada Republike Slovenije je v nadaljevanju včerajšnje dopisne seje sprejela več uredb ter Operativni program oskrbe s pitno vodo za obdobje od 2022 do 2027. Vlada je že včeraj izdala Uredbo o oblikovanju cen naftnih derivatov in jo objavila v Uradnem listu Republike Slovenije.

Vlada je včeraj izdala Uredbo o oblikovanju cen naftnih derivatov in jo objavila v Uradnem listu Republike Slovenije.

Zaradi visokih cen nafte na svetovnih trgih in vojne v Ukrajini se v prid državljanov in zaradi zaščite najbolj ranljivih podaljša veljavnost Uredbe o oblikovanju cen naftnih derivatov za 30 dni. Ta uredba začne veljati 21. aprila 2022.

V uredbi je predlagan enak način oblikovanja cen kurilnega olja, kakor v obdobju pred liberalizacijo cen KOEL aprila 2016. Cene se oblikujejo na podlagi predpisane metodologije v uredbi. Marža distributerjev je določena v absolutnem znesku in znaša 0,0600 evra/liter.

Danes je vlada je izdala uredbo o koncesiji za obratovanje javnega letališča Letališče Edvarda Rusjana Maribor, spremembe Uredbe o načinu izvajanja gospodarske javne službe javni linijski prevoz potnikov v notranjem cestnem prometu, o koncesiji te javne službe in o ureditvi sistema enotne vozovnice ter uredbo o podelitvi koncesije za opravljanje javne zdravstvene službe.

Vlada je izdala tudi Odlok o določitvi tehničnih pogojev za izmenjavo elektronskih obvestil z informacijskim sistemom za vročanje ter sprejela Operativni program oskrbe s pitno vodo za obdobje od 2022 do 2027.