Skoči do osrednje vsebine

Udeležba veleposlanika na Občnem zboru Slovenske zveze na Švedskem

V soboto, 26. marca 2022, je v Jönköpingu potekal redni letni Občni zbor Slovenske zveze na Švedskem, ki letos obeležuje 30. obletnico samostojnega delovanja. Člani občnega zbora so pregledali opravljeno delo v letu 2021 in sprejeli načrt aktivnosti za leto 2022.

Občnega zbora se je na povabilo Zveze udeležil tudi veleposlanik Edvin Skrt in članom čestital za 30 let uspešnega delovanja. Udeležence je obvestil o tesnem sodelovanju med Slovenijo in Švedsko v Evropski uniji in v mednarodnih forumih. Poudaril je tri desetletja prijateljskih dvostranskih odnosov in sodelovanja med državama na številnih področjih. Predstavil je storitve, ki jih nudi veleposlaništvo, med katere sodijo tudi redni konzularni dnevi v Stockholmu. Pohvalil je prizadevanja slovenskih društev za ohranjanje slovenskega izročila in jezika ter za prispevek pri krepitvi slovensko-švedskega prijateljstva.

Predsednik Alojz Macuh je v imenu Zveze veleposlaniku Edvinu Skrtu podelil priznanje za sodelovanje in delo z rojaki na Švedskem.