Skoči do osrednje vsebine

354. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

Vlada je na današnji dopisni seji zaprosila Republiko Hrvaško za pomoč pri gašenju požara na območju občine Preddvor in imenovala vršilca dolžnosti direktorja Javnega raziskovalnega zavoda Rudolfovo – Znanstveno in tehnološko središče Novo mesto.

Vlada zaprosila Hrvaško za pomoč pri gašenju požara pri Preddvoru z letalom Canadair

Vlada Republike Slovenije je odločila, da na podlagi Sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Hrvaške o sodelovanju pri varstvu pred naravnimi in civilizacijskimi nesrečami, Republiko Hrvaško zaprosi za dvostransko pomoč pri gašenju požara v naravnem okolju na območju Občine Preddvor z letalom Canadair.

V ponedeljek, 28. marca 2022 je zagorelo v gozdu na težko dostopnem pobočju Potoške gore, Občina Preddvor. Številnim gasilcem sta pri gašenju pomagali dve posadki s helikopterji Slovenske vojske, ki sta opravili skupno 50 preletov območja požara in nanj odvrgli skupno 50.000 litrov vode. Kljub temu požar še vedno ni omejen, po zadnjih podatkih obsega že 500 hektarov. Zgorelo je tudi več vikend objektov.

Sklep vlade bo izvršilo Ministrstvo za obrambo prek Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Vir: Ministrstvo za obrambo

Dr. Borut Rončević imenovan za vršilca dolžnosti direktorja javnega raziskovalnega zavoda Rudolfovo

Vlada Republike Slovenije je na dopisni seji sklenila, da za vršilca dolžnosti direktorja javnega raziskovalnega zavoda Rudolfovo – Znanstveno in tehnološko središče Novo mesto imenuje dr. Boruta Rončevića z dnem 1. 4. 2022 do imenovanja direktorja, vendar največ za eno leto.

Za čas do imenovanja direktorja, vendar največ za obdobje enega leta, ustanovitelj s sklepom imenuje vršilca dolžnosti direktorja zavoda, ki je pooblaščen, da opravi priprave za začetek dela zavoda ter organizira delo oziroma poslovanje zavoda.

Vir: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport