Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Logar na izrednem zasedanju ministrov za zunanje zadeve Nata o razmerah v Ukrajini

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se je udeležil izrednega zasedanja ministrov za zunanje zadeve zveze Nato. Razpravljali so o razmerah v Ukrajini.
udeleženci med pogovorom

Minister dr. Logar na izrednem zasedanju ministrov za zunanje zadeve Nata o razmerah v Ukrajini | Avtor: NATO

1 / 2

Na zasedanju, kjer so sodelovali tudi zunanja ministra Finske Pekka Haavisto in Švedske Ann Linde ter visoki predstavnik Evropske unije za zunanje zadeve in varnostno politiko Josep Borell, so zaveznice uskladile stališča in nadaljnje odzivanje na rusko agresijo zoper Ukrajino.

Ministri so ponovno najostreje obsodili stopnjevanje ruske agresije, ki predstavlja napad na same temelje miru in varnosti, mednarodnega prava in evropske varnostne arhitekture ter izrazili solidarnost in podporo ukrajinski suverenosti, ozemeljski celovitosti in pravici do samoobrambe.

Ministri so potrdili, da bodo zaveznice nadaljevale s politično in praktično podporo Ukrajini, ki zajema vojaško opremo, finančno, humanitarno ter medicinsko pomoč.

Minister dr. Logar je udeležence obvestil o doslej namenjeni finančni in materialni pomoči Slovenije, obenem pa poudaril, da lahko nadaljevanje ruske agresije dodatno oslabi evropsko varnostno arhitekturo in stabilnost Evrope, vključno z Zahodnim Balkanom.