Skoči do osrednje vsebine

Slovenija je enotna in združena z zavezniki v EU in NATO v obsodbi agresije ruske vojske

Svet za nacionalno varnost je na svoji 4. redni seji obravnaval različne nacionalne varnostne vidike ruske agresije na Ukrajino. Člani Sveta za nacionalno varnost (SNAV) in vabljeni na sejo so se seznanili z aktualnimi razmerami na bojiščih v Ukrajini ter mednarodnimi odzivi na agresijo.

Seja sveta za nacionalno varnost.

Svet za nacionalno varnost je na svoji 4. redni seji obravnaval različne nacionalne varnostne vidike ruske agresije na Ukrajino. | Avtor: Kabinet predsednika vlade

1 / 4

Obravnavali so gospodarske in finančne posledice agresije ter gospodarskih sankcij zoper Rusko federacijo. Pristojne službe so poročale o pripravah na namestitev beguncev in različnih ukrepih pomoči Ukrajini.

Slovenija kot članica EU in zveze NATO usklajuje svoje ukrepe z zavezniki. V nacionalnem varnostnem interesu Slovenije je, da se Ukrajina ohrani pred agresijo, da se ogrožanje vzhodnega bloka EU in NATO zmanjša ter da ne pride niti do nove hladne vojne niti do zaostrovanja sankcij zoper Rusko federacijo.

Slovenija je enotna in združena z zavezniki v EU in NATO v obsodbi agresije ruske vojske na Ukrajino ter v prizadevanjih, da se Ukrajini zagotovi vsa potrebna pomoč.