Skoči do osrednje vsebine

Vlada Republike Slovenije na obisku v primorsko-notranjski regiji

Vlada Republike Slovenije se bo v petek, 11. februarja 2022, mudila na delovnem obisku v primorsko-notranjski regiji. Regijo sestavljajo občine Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka in Postojna.

Člani vlade se bodo najprej sestali na delovnem posvetu, ki se bo pričel ob 9.30 uri (Občina Cerknica, Velika sejna soba, Cesta 4. maja 53, Cerknica). Delovni posvet bo vodil podpredsednik vlade in minister za obrambo Matej Tonin.

Po delovnem posvetu bodo sledili ločeni programi državne sekretarke v Kabinetu predsednika vlade Jelke Godec, ki bo obisk opravila po programu, ki je bil predviden za predsednika vlade Janeza Janšo, ter ministric in ministrov. V okviru obiska se bodo državna sekretarka v Kabinetu predsednika vlade Jelka Godec in ministri ter ministrice srečali s predstavniki podjetij, zavodov, občin in drugih deležnikov v regiji.

Regijski obisk se bo zaključil na javni tribuni o razvoju primorsko-notranjske regije. Javna tribuna se bo pričela ob 18. uri in bo potekala v Krpanovem domu Pivka (Prečna ulica 1, Pivka), vodil pa jo bo podpredsednik vlade in minister za obrambo Matej Tonin.

Zaključno srečanje bo odprto za medije. Prenos zaključnega srečanja bo mogoče spremljati v neposrednem prenosu na spletnem mestu in na vladnih družbenih omrežjih Facebook in Twitter.

Na vladnem spletnem mestu je objavljen celotni program regijskega obiska, prav tako pa tudi kratka brošura o izzivih in priložnostih v regiji. Morebitne spremembe ali dopolnitve programa obiska bodo objavljene na istem mestu.

Fotografije z vladnega obiska (ob navedbi avtorja so na voljo za uporabo), bodo dostopne na vladnem Flickr računu.

Pomembno opozorilo:

Predstavnike medijev, ki boste spremljali program obiska, naprošamo, da svojo udeležbo napoveste Uradu vlade za komuniciranje na e-naslov info.ukom@gov.si najkasneje do četrtka, 10. februarja, do 17. ure.

Ob obisku posamezne lokacije se, prosimo, držite preventivnih priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužb s COVID-19 (uporaba maske, razkuževanje rok, varnostna razdalja in skladno z vladnim odlokom pogoj PCT - preboleli, cepljeni, testirani).

Za predstavnike medijev, ki boste sodelovali na fototerminu ob jutranjem delovnem posvetu vlade, bo organizirano brezplačno hitro testiranje s HAG testom pred pričetkom posveta.

Za udeležbo na javni tribuni pa potrebujete potrdilo o prebolevnosti ali cepljenosti (PC). Ne glede na to pa bo zaradi zagotavljanja varnosti vseh udeležencev javne tribune pred dvorano organizirano tudi obvezno brezplačno hitro testiranje na COVID-19. Pogoj za vstop je tudi opravljen negativni test.

Zaradi vseh navedenih postopkov vas vljudno prosimo, da na zaključni dogodek pridete najpozneje do 17. ure. Za testiranje boste potrebovali zdravstveno izkaznico in osebni dokument. V primeru, da boste testirani s hitrim testom pred jutranjim delovnim posvetom, vam ob prihodu na javno tribuno ne bo treba ponovno opravljati testa, vendar imejte s seboj potrdilo, ki ga boste prejeli na jutranjem testiranju.