Skoči do osrednje vsebine

Vlada Republike Slovenije na obisku v Posavski regiji

Vlada Republike Slovenije se bo v sredo, 26. januarja 2022, mudila na delovnem obisku v Posavski regiji. Regijo sestavljajo občine Bistrica ob Sotli, Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica.

Člani vlade se bodo najprej sestali na delovnem posvetu, ki se bo pričel ob 9.30 uri (Grad Brežice, Cesta prvih borcev 1, Brežice), sledili bodo ločeni programi predsednika vlade ter ministric in ministrov. V okviru obiska se bodo predsednik vlade in ministri ter ministrice srečali s predstavniki podjetij, zavodov, občin in drugih deležnikov v regiji. Regijski obisk se bo zaključil na javni tribuni o razvoju Posavske regije. Javna tribuna se bo pričela ob 18. uri in bo potekala v Kulturnem domu (Trg Matije Gubca 2, Krško).

Zaključno srečanje bo odprto za medije. Prenos zaključnega srečanja bo mogoče spremljati v neposrednem prenosu in na vladnih družbenih omrežjih Facebook in Twitter.

Fotografije z vladnega obiska bodo dostopne na vladnem Flickr računu in so ob navedbi avtorja na voljo za uporabo.

Pomembno opozorilo:

Predstavnike medijev, ki boste spremljali program obiska, naprošamo, da se ob obisku posamezne lokacije držite preventivnih priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužb s COVID-19 (uporaba maske, razkuževanje rok, varnostna razdalja in skladno z vladnim odlokom PCT (preboleli, cepljeni, testirani) pogoj).

Za predstavnike medijev, ki boste sodelovali na fototerminu ob jutranjem delovnem posvetu vlade, bo organizirano brezplačno hitro testiranje s HAG testom pred pričetkom posveta.

Za udeležbo na javni tribuni pa potrebujete potrdilo o prebolevnosti ali cepljenosti (pogoj PC). Ne glede na to pa bo zaradi zagotavljanja varnosti vseh udeležencev javne tribune pred dvorano organizirano tudi obvezno brezplačno hitro testiranje na COVID-19. Pogoj za vstop je tudi opravljen negativni test.

Zaradi vseh navedenih postopkov vas vljudno prosimo, da na zaključni dogodek pridete najpozneje do 17. ure. Za testiranje boste potrebovali zdravstveno izkaznico in osebni dokument. V primeru, da boste testirani s hitrim testom pred jutranjim delovnim posvetom, vam ob prihodu na javno tribuno ne bo treba ponovno opravljati testa, vendar imejte s seboj potrdilo, ki ga boste prejeli na jutranjem testiranju.