Skoči do osrednje vsebine

Minister Dikaučič in generalni direktor mag. Majcen sta Zvezi Sonček podarila ravnotežnostne kocke Dobra roka

Minister za pravosodje Marjan Dikaučič je danes skupaj z generalnim direktorjem Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij mag. Bojanom Majcnom Zvezi društev za cerebralno paralizo Slovenije – Sonček doniral komplete unikatnih lesenih kock Dobra roka.

Kocke Dobra roka sta v imenu Zveze Sonček sprejela deček Alex in podpredsednik Emir Okanović. Ob priložnostni donaciji je sodeloval tudi direktor Iztok Suhadolnik, ki je v družbi uporabnikov Centra Sonček Šiška in zaposlenih predstavil programe ter delovanje zveze, ki je neprofitna, nevladna in nepolitična - nacionalna invalidska organizacija ter deluje po načelih socialnega podjetništva. V društvih povezuje preko 4.000 oseb s cerebralno paralizo in drugimi invalidnostmi, njihove svojce ter strokovne sodelavce.

Srečanje je potekalo v sproščenem vzdušju, predstavniki Zveze Sonček so z ministrom in generalnim direktorjem izmenjali vtise in praznično voščilo, preizkusili pa so se tudi v grajenju stolpa iz ravnotežnostnih kock. Kompleti kock bodo v nadaljevanju podarjeni otrokom iz društev, pod okriljem zveze.

S praznično donacijo sta si na simboličen način podali Dobri roki skupina otrok s cerebralno paralizo in zaporniki, ki so kocke izdelovali v različnih zavodih. Ravnotežnostne kocke Dobra roka ponazarjajo življenje: vzpone in padce; predvsem pa spodbujajo vztrajnost in zaupanje vase. Spodbujajo in opolnomočijo dobro v človeku ter krepijo zavedanje, da je vsak korak napredka pomemben. Vsakemu posamezniku dajejo priložnost za vztrajanje, trud in razvijanje osebnega talenta v življenju, kar je še posebej pomembno pri ranljivih skupinah.

V prazničnem decembrskem času smo unikatne izdelke iz slovenskega lesa, ki nastajajo v več zaporih, lani podarili otrokom, ki se zdravijo v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana in Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča, letos pa poleg Zveze Sonček tudi Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste–Polje.