Skoči do osrednje vsebine

Minister Mark Boris Andrijanič pohvalil projekte Gospodarske zbornice Slovenije, ki sledijo viziji zelene in digitalne preobrazbe

  • Služba Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo
Minister Mark Boris Andrijanič je danes obiskal Gospodarsko zbornico Slovenije, kjer mu je vodstvo predstavilo zelene in digitalne projekte.

V Gospodarski zbornici Slovenije sledijo viziji razvoja slovenskega gospodarstva in zasledujejo cilje zelenega in digitalnega podjetja tudi z vpeljevanjem trajnostne mobilnosti. Svojim zaposlenim nudijo in jih tudi spodbujajo k uporabi e-koles in e-avtomobila, ki sta jim v Gospodarski zbornici Slovenije v Ljubljani na voljo za poslovne ali zasebne namene. S trajnostnimi oblikami mobilnosti zaposleni pripomorejo k zmanjševanju ogljičnega odtisa in tako soustvarjajo okolju prijaznejše mesto.

Vodstvo Gospodarske zbornice Slovenije je ministru predstavilo še vsebine, povezane z digitalizacijo, kot so energetski monitoring, možnosti evropskih sredstev za pospešitev digitalizacije v Sloveniji ter aktivnosti in pomoč, ki jih GZS v okviru zbornic dejavnosti nudi drugim podjetjem za učinkovito digitalno preobrazbo svojih poslovnih procesov in storitev.

V skladu s pobudami in strategijami slovenskega gospodarstva je tudi Gospodarska zbornica Slovenije za poenostavitev in znižanje stroškov pri izdajanju oziroma prejemanju računov prešla na digitalno poslovanje ter v partnerstvu s Telekomom Slovenije vzpostavila operativni center kibernetske varnosti.

Minister Mark Boris Andrijanič je pohvalil vsa prizadevanja in uspešno izpeljane projekte za zeleno in digitalno preobrazbo, s katerimi v Gospodarski zbornici Slovenije dvigujejo konkurenčnost in dajejo zgled drugim slovenskim podjetjem. Med drugim se je navezal na ukrepe Službe vlade za digitalno preobrazbo ter se zavzel za pomoč zbornici pri uresničevanju dobrih praks v prihodnje.