Skoči do osrednje vsebine

288. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

Vlada je na današnji dopisni seji soglašala z morebitno odobritvijo kredita Razvojne banke Sveta Evrope Slovenski izvozni in razvojni banki v višini do 50 milijonov evrov in Stanovanjskemu skladu Republike Slovenije v višini do 70 milijonov evrov.

Vlada o posojilih Razvojne banke Sveta Evrope SID banki in Stanovanjskemu skladu Republike Slovenije

Vlada je danes soglašala z morebitno odobritvijo kredita Razvojne banke Sveta Evrope Slovenski izvozni in razvojni banki (SID banki) v višini do 50 milijonov evrov in Stanovanjskemu skladu Republike Slovenije v višini do 70 milijonov evrov.

Posojilo SID banki bo namenjeno financiranju projektov na področju izboljšanja življenjskih razmer v urbanih in ruralnih področjih (občinski in regionalni razvoj) ter projektov s področja varovanja okolja v Sloveniji.

Posojilo Stanovanjskemu skladu Republike Slovenije pa bo namenjeno financiranju novih stanovanjskih enot, s katerimi bi pripomogli k zmanjšanju vrzeli pri dostopu do najemnih stanovanj za gospodinjstva, ki nimajo dostopa do stanovanj po tržnih pogojih.

Ministrstvo za finance bo o vsebini vladnih sklepov obvestilo banko in Svet Evrope. Pri kreditih za financiranje projektov na območju Slovenije mora namreč vlada skladno s Statutom Razvojne banke Sveta Evrope odobriti kredit z izjavo, s katero obvesti Svet Evrope in banko, da soglaša z njeno udeležbo pri financiranju konkretnega projekta.

Vir: Ministrstvo za finance

Vlada o proračunskih prerazporeditvah

Vlada je danes odločila o prerazporeditvah in razporeditvah pravic porabe v letošnjem državnem proračunu.

Med drugim bomo Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti prerazporedili pravice porabe v višini 17.740.535 evrov, in sicer za otroške dodatke in štipendije. Ministrstvu za delo bomo poleg tega prerazporedili še pravice porabe v skupni višini 2.807.701,40 evra, med drugim za financiranje dodatnih kadrov pri izvajalcih socialnovarstvene storitve institucionalnega varstva v javni mreži in za izplačilo enkratnega solidarnostnega dodatka za novorojence.

Ministrstvu za zdravje bomo prerazporedili pravice porabe v skupni višini 25.516.795,01 evra, med drugim za dobavo cepiv in cepljenje proti koronavirusu, za presejalne programe za zgodnje odkrivanje okužb s koronavirusom, za PCR teste in povračilo za samotestiranje ter za cepljenje proti gripi. Poleg tega bomo Ministrstvu za zdravje prerazporedili še pravice porabe v skupni višini 7.702.206,30 evra za izplačilo dodatkov.

Vir: Ministrstvo za finance