Skoči do osrednje vsebine

Sprejem predsednika vlade Janeza Janše ob dnevu slovenskega športa za slovenske olimpijske in paraolimpijske športnike

Predsednik vlade Janez Janša je po državni proslavi ob dnevu slovenskega športa v Vili Bled sprejel slovenske olimpijske in paraolimpijske športnike

V nagovoru je poudaril izjemne rezultate slovenskih športnikov na olimpijskih igrah v Tokiu, na katerih so osvojili pet kolajn, ter se jim zahvalil za izjemne dosežke. Poudaril je, da je Slovenija glede na število prebivalcev v samem vrhu športnih narodov: "Ne zavedamo se dovolj, kakšna športna velesila je Slovenija." V nadaljevanju je dejal, da se  ta vlada zaveda pomena športa, zato je znatno povečala  denarne nagrade za osvojitev olimpijskih medalj, v pripravi pa je tudi zakon o investicijah v športno infrastrukturo za prihodnjih pet let in spremembe na davčnem področju. "Šport je ena od redkih stvari, kjer se ne delimo, kjer si tudi privoščimo uspehe in dobre rezultate. Želimo si, da bi se takšno vzdušje in pristop iz športa prenesla tudi na druga področja. Športniki dokazujete, da je tam, kjer je volja, tudi pot v še tako težkih položajih."

Nagovoru predsednika vlade je sledil nagovor dobitnice srebrne medalje v judu do 63 kilogramov na olimpijskih igrah v Tokiu, Tine Trstenjak.