Skoči do osrednje vsebine

Konferenca Future Unlocked o vlogi kulturnega in kreativnega sektorja

Danes, 13. septembra 2021, se je v Cankarjevem domu v Ljubljani začela mednarodna konferenca Future Unlocked! (Odklenjena prihodnost). V središču dvodnevnih razprav je vloga kulturnega in kreativnega sektorja pri zelenem prehodu, družbenih inovacijah in gospodarski rasti ter pri doseganju trajnostnih ciljev. Konference se udeležuje tudi vršilka dolžnosti generalne direktorice Direktorata za ustvarjalnost Barbara Koželj Podlogar.
Dihotomija med sivino in barvitostjo, ki govori o vlogi kulturnega in kreativnega sektorja pri zelenem prehodu, družbenih inovacijah in gospodarski rasti ter pri doseganju trajnostnih ciljev.

Future Unclok (Odklenjena prihodnost)

Slovenija si kot tradicionalna zagovornica pomena kulture v mednarodnih odnosih prizadeva za njeno umeščanje v evropsko zunanjepolitično delovanje. Konferenca je odlična priložnost za pregled dobrih praks medkulturnih programov ter iskanje modelov za njihovo krepitev in razvoj. S predstavniki partnerskih institucij Evropske unije in držav članic bo razprava tekla tudi o tem, kako okrepiti vlogo mednarodnih kulturnih odnosov, in o njihovem prispevku k mednarodnem miru in stabilnosti.

Na konferenci, ki jo v sklopu slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije organizira Ministrstvo za zunanje zadeve skupaj s Centrom za kreativnost in Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, sodelujejo predstavniki evropskih institucij ter udeleženci iz držav Zahodnega Balkana in južnega sosedstva. 

Več o programu konference in visokih gostih lahko preberete na spletni strani Creativeforum.si (v angleškem jeziku).