Skoči do osrednje vsebine

Mesec prostora 2021 – najava in povabilo k sodelovanju

Mesec prostora 2021 bo letos oktobra potekal osmo leto zapored, tokrat z osrednjim sloganom »Prostor. Estetika. Kakovost.«. Pričel se bo z obeležitvijo Svetovnega dne Habitata, 4. oktobra 2021 in zaključil s praznovanjem Svetovnega dne mest, 31. oktobra 2021

Logotip Meseca prostora 2021 - s sloganom »Prostor. Estetika. Kakovost.«.

Logotip Meseca prostora 2021 - s sloganom »Prostor. Estetika. Kakovost.«.

Vsebinski poudarki meseca prostora sovpadajo z aktivnostmi slovenskega predsedovanja Svetu EU na področja urejanja prostora in prostorske kohezije, katerega osrednja tema je vključitev prostorskih dejavnikov kakovosti življenja v prakso prostorskega načrtovanja na različnih geografskih ravneh in na različnih področjih politike.Kakovost bivanja, kakovost prostora, naselij in kulture gradnje so ključnega pomena za doseganje blaginje prebivalcev in obenem njen odraz. Pogojeni so z oblikovanjem in rabo prostora kot trajnostnega, estetskega in predvsem vključujočega življenjskega prostora.

Vabimo vas, da se nam, tako kot v preteklih letih, pridružite z dogodki, s katerimi bomo skupaj osvetlili aktualne teme prostorskega in urbanega razvoja, načrtovanja in urejanja prostora, arhitekture, graditve in stanovanj.

Vse, ki načrtujete, ali pa bi želeli v navedenem času organizirati dogodke, vabimo, da se obrnete na naslov prostor.mop@gov.si in sporočite svoje namene oz. povprašate za več informacij o Mesecu prostora. Spletna rubrika Mesec prostora se nahaja tukaj.