Skoči do osrednje vsebine

90. redna seja Vlade Republike Slovenije

Vlada je na današnji seji spremenila Odlok o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19, ki med drugim določa trajanje roka od pozitivnega rezultata testa PCR do 180 dni. Sprejela je tudi predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Kazenskega zakonika.

Vlada je s spremembo Odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19 določila trajanje roka od pozitivnega rezultata testa PCR do 180 dni ter da se oseb, ki so bile cepljene s cepivom proizvajalca AstraZeneca in cepivom Covishield proizvajalca Institute of India/AstraZeneca, in sicer po prejemu drugega odmerka, ne napoti oziroma se jim ne odredi karantena na domu, če je preteklo 21 dni od prejema drugega odmerka.

Predlog novele Kazenskega zakonika se nanaša na uskladitev z nekaterimi konvencijami Sveta Evrope in Organizacije združenih narodov in na prenos nekaterih direktiv Evropske unije. Ostale spremembe so oblikovane na podlagi predlogov iz prakse pristojnih organov.