Skoči do osrednje vsebine

Sprejete spremembe Odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2

Vlada je na današnji dopisni seji sprejela Odlok o spremembah Odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2.

S spremembo Odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2  se glede cepiv, ki se uporabljajo v Republiki Sloveniji enotno določa, da je oseba polno zaščitena s prejemom prvega ali drugega odmerka cepiva. Obenem se za teden dni podaljšuje veljavnost ukrepov.S spremembo Odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2  se glede cepiv, ki se uporabljajo v Republiki Sloveniji enotno določa, da je oseba polno zaščitena s prejemom prvega ali drugega odmerka cepiva. Obenem se za teden dni podaljšuje veljavnost ukrepov.

V Odloku o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 se določi, da se cepljenje proti COVID-19 izkazuje z dokazilom o prejetem drugem odmerku cepiva:

  • Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer, 
  • cepiva Spikevax (COVID-19 Vaccine) proizvajalca Moderna, 
  • cepiva Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology, 
  • cepiva CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech, 
  • cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm,
  • cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca 
  • in cepiva Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca 
  • ali kombinacijo dveh predhodno naštetih cepiv. 

Prav tako se cepljenje proti COVID-19 izkazuje z dokazilom o cepljenju s prvim odmerkom cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag. 

Odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in se del, ki se nanaša na cepivo Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca in cepivo Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca uporablja po preteku 14 dni od začetka veljavnosti.

Vir: Ministrstvo za zdravje