Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Logar na obisku v Izraelu

Minister dr. Anže Logar se je danes v Jeruzalemu srečal z gostiteljem nadomestnim predsednikom vlade in zunanjim ministrom Yairom Lapidom, s katerim se je pogovarjal o bilateralnih odnosih med državama in sodelovanju, ki se je v zadnjem letu poglobilo in razširilo na nova področja, predvsem odpornost in o učinkovitem odzivanju mednarodne skupnosti na krize. Pogovor je potekal tudi o aktualnem dogajanju v regiji, odnosih med EU in Izraelom ter o prednostnih nalogah slovenskega predsedovanja Svetu Evropske Unije.
rokovanje ministrov

Minister dr. Anže Logar z nadomestnim predsednikom vlade in ministrom za zunanje zadeve Yairom Lapidom | Avtor: Ministrstvo za zunanje zadeve

1 / 13

V okviru srečanja sta vršilec dolžnosti direktorja Urada Vlade za informacijsko varnost dr. Uroš Svete in generalni direktor Izraelskega nacionalnega kibernetskega direktorata Yigal Unna podpisala Memorandum o sodelovanju na področju kibernetske varnosti.

Politični direktor in generalni direktor za skupno in zunanjo varnostno politiko Jernej Müller se je v sklopu obiska v Jeruzalemu srečal s političnim direktorjem Izraela Alonom Barom s katerim sta izmenjala poglede na položaj v širši regiji.

Minister dr. Logar se je v okviru obiska v Izraelu srečal tudi s predsednikom Kneseta Mickeyem Levyjem in predsednikom Odbora za zunanje zadeve in obrambo v Knesetu Ramom Ben Barakom. Minister se je srečal tudi s predstavniki izraelsko-slovenske gospodarske zbornice in predstavniki izraelske poslovne skupnosti s katerimi je izmenjal poglede na krepitev strateškega gospodarskega sodelovanja. 

Pred začetkom obiska je minister dr. Logar obiskal tudi Yad Vashem, Svetovni center za spomin na holokavst, kjer je prižgal ogenj in položil venec v spomin žrtvam holokavsta.