Skoči do osrednje vsebine

Odprtje razstave izdelkov delovne terapije, nastalih v mariborskem zaporu

Od srede, 21. julija 2021 je v Galeriji Društva likovnih umetnikov Maribor (DLUM) odprta razstava Maje Šivec in Špele Kobal, ki vključuje tudi izdelke obsojencev, vključene v delovno terapijo v Zavodu za prestajanje kazni zapora Maribor.

V sklopu razstave so med drugimi razstavljeni izdelki zaprtih oseb, ki so jih te pod mentorstvom Maje Šivec ustvarile na delovni terapiji. Na ogled je več izdelkov iz lesa ter likovni izdelki različnih tehnik, mentorica pa je dodala tudi nekaj fotografij poteka delovne terapije.

Pisani izdelki so nastajali v sklopu projekta »Razvoj delovnih kompetenc zaprtih oseb«, katerega namen je uvedba in izvedba različnih programov za obravnavo zaprtih oseb s ciljem, da se zaprte osebe usposobi za življenje na prostosti s pridobivanjem delovnih kompetenc in hkrati z odpravo tveganj, ki pogojujejo ponavljanje kaznivih dejanj. V okviru projekta se izvajajo izobraževalni programi, usposabljanja za delo in delovne terapije. Od začetka izvajanja projekta v letu 2016 do konca leta 2020 je bilo v programe vključenih že 1089 obsojencev, od tega 393 v delovno terapijo.

Razstava bo odprta do 6. avgusta 2021, od torka do petka med 16. in 20. uro, v soboto pa med 10. in 13. uro. Prijazno povabljeni na ogled razstave!