Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar Gašper Dovžan sprejel ministrico za pravosodje Madžarske dr. Judit Varga

Državni sekretar Gašper Dovžan je danes sprejel ministrico za pravosodje Madžarske dr. Judit Varga, ki je odgovorna tudi za koordinacijo zadev Evropske unije. Ministrica dr. Varga se bo udeležila neformalnega zasedanja Sveta Evropske unije za pravosodje in notranje zadeve, ki 15. in 16. julija 2021 poteka na Brdu pri Kranju.
stojita pred zastavami

Državni sekretar Gašper Dovžan in madžarska ministrica za pravosodje dr. Judit Varga | Avtor: Ministrstvo za zunanje zadeve

1 / 2

Sogovornika sta govorila o aktualnih vprašanjih EU, med katerimi sta posebej izpostavila aktivnosti Slovenije v času njenega predsedovanja Svetu Unije. Poudarila sta pomen Konference o prihodnosti Evrope, kjer bo Slovenija poskušala v čim večji meri zagotoviti kakovostno razpravo o skupnih dolgoročnih ciljih povezave ter doseči večjo enotnost med državami članicami.

Državni sekretar je predstavil prednostne naloge slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije po posameznih področjih, med katerimi je posebej izpostavil prizadevanja Slovenije kot predsedujoče Svetu Unije za učinkovitejše soočanje z različnimi kriznimi situacijami, vzpostavitev skupne evropske zdravstvene unije ter oblikovanje pravnega okvira za sodelovanje med državami članicami v primeru prihodnjih pandemij. Sogovornika sta poudarila tudi pomen nadaljevanja kredibilnega širitvenega procesa na Zahodni Balkan, ki je ključen za zagotavljanje razvoja in stabilnosti v regiji.