Skoči do osrednje vsebine

Srečanje državnega sekretarja Dovžana z britansko ministrico za evropsko soseščino in Ameriki Wendy Morton

Državni sekretar Gašper Dovžan se je srečal z ministrico za evropsko soseščino in Ameriki Ministrstva za zunanje zadeve, Commonwealth in razvoj Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske Wendy Morton, ki je na dvodnevnem obisku v Sloveniji.
pred zastavami

Britanska ministrica za evropsko soseščino in Ameriki Wendy Morton in državni sekretar Gašper Dovžan in | Avtor: Ministrstvo za zunanje zadeve

1 / 2

Državni sekretar Dovžan in ministrica Morton sta pozdravila prijateljske in razvejane odnose med državama na političnem, gospodarskem, kulturnem, izobraževalnem, varnostnem in drugih področjih. Vzajemno sta poudarila, da sta državi partnerici in zaveznici v različnih mednarodnih forumih ter delita skupne vrednote in sorodne interese pri veliko tematikah in politikah.

Sogovornika sta potrdila vzajemen interes za iskanje sinergij in sodelovanja pri področjih in temah skupnega interesa, v luči predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije in predsedovanja Združenega kraljestva COP26 - 26. zasedanju pogodbenic Okvirne konvencije Združenih narodov o podnebnih spremembah (UNFCCC) - novembra v Glasgowu ter skupini G7.

Pogovor se je nanašal tudi na nadaljnje trgovinske in širše odnose med Evropsko unijo in Združenim kraljestvom, v luči decembra lani sklenjenega Sporazuma o trgovini in sodelovanju med stranema.