Skoči do osrednje vsebine

Bilateralna srečanja ministra mag. Širclja v Lizboni

Minister mag. Andrej Šircelj je ob robu neformalnega srečanja ministrov za finančne in ekonomske zadeve v Lizboni opravil tudi štiri uspešna bilateralna srečanja.
Velika prireditvena dvorana. Spredaj sedeži v vrstah, kot v gledališču. Na odru veliko omizje za finančne ministre držav članic EU. Okoli njih zbrani predstavniki medijev (kamere, fotografi). Za omizjem sedijo finančni ministri. .

Neformalno srečanje finančnih ministrov EU | Avtor: Portuguese Presidency of the Council of the European Union 2021/Antonio Pedro Santos/LUSA

Minister se je srečal z Brunom Le Maireem, francoskim ministrom za finance, Paschalom Donohoem, irskim ministrom za finance, Olafom Scholzem, nemškim ministrom za finance, in Mairead McGuinness, evropsko komisarko za finančne storitve, finančno stabilnost in unijo kapitalskih trgov.

Minister Šircelj je sogovornikom predstavil prioritete prihajajočega slovenskega predsedovanja na področju Sveta za ekonomske in finančne storitve. Sogovorniki so se s prioritetami strinjali in dobrodošlo sprejeli prihodnje sodelovanje.