Skoči do osrednje vsebine

Vlada o poteku pogajanj z reprezentativnimi sindikati javnega sektorja

Vlada se je na današnji dopisni seji seznanila z informacijo o poteku pogajanj z reprezentativnimi sindikati javnega sektorja glede odprave varčevalnih ukrepov na področju povračil stroškov in drugih prejemkov javnih uslužbencev, zamika izplačilnega dneva plače pri proračunskih uporabnikih ter regresa za letni dopust za leto 2021 ter določila izhodišča za nadaljevanje pogajanj z reprezentativnimi sindikati javnega sektorja.

Na današnji seji se je vlada seznanila s celovito informacijo o dosedanjem poteku pogajanj ter trenutno stopnjo usklajenosti med vladno in sindikalno stranjo.

Hkrati je sprejela tudi izhodišča za nadaljevanje pogajanj s sindikati o odpravi preostalih varčevalnih ukrepov na področju stroškov dela, zamiku izplačilnega dneva plače pri proračunskih uporabnikih ter regresu za letni dopust za leto 2021.

Vladna stran bo izhodišča sindikalni strani podrobneje predstavila na naslednji seji pogajalske komisije, ki bo v ponedeljek, 10. maja 2021 ob 15. uri (seja bo potekala prek video povezave), gre pa za izhodišča, ki med drugim sledijo tudi predlogu Strateškega sveta za debirokratizacijo v zvezi z administrativno razbremenitvijo pri obračunavanju povračil stroškov prevoza na delo in z dela ter obračunavanjem in izplačevanjem plač pri proračunskih uporabnikih in so pripravljena glede na dosedanji potek pogajanj s sindikati na sejah pogajalske komisije (9. 2. 2021, 15. 2. 2021, 1. 3. 2021, 1. 4. 2021, 12. 4. 2021, 3. 5. 2021 in 5. 5. 2021).

Vir: Ministrstvo za javno upravo