Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Logar z evropsko komisarko Johansson o prioritetah slovenskega predsedovanja

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se je danes srečal z evropsko komisarko za notranje zadeve Ylvo Johansson, ki je na obisku v Sloveniji v okviru priprav na predsedovanje Svetu Evropske unije. V središču pogovora med ministrom dr. Logarjem in komisarko Johansson so bile prednostne naloge slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije v drugi polovici leta.
minister in komisarka stojita pred zastavami

Slovenski zunanji minister dr. Anže Logar in evropska komisarka za notranje zadeve Ylva Johansson | Avtor: Ministrstvo za zunanje zadeve

1 / 3

Minister dr. Logar in komisarka Johansson sta v pogovoru namenila pozornost migracijam in schengenskemu sistemu ter drugim temam, ki bodo aktualne v času slovenskega predsedovanja. Govorila sta tudi o aktualnih migracijskih razmerah v evropskem južnem sosedstvu in na Zahodnem Balkanu.

Sogovornika sta pozornost namenila zunanji dimenziji migracij, na področju katere bo Slovenija v času predsedovanja skladno z novim Paktom o migracijah in azilu nadaljevala z aktivnostmi, ki so povezane s krepitvijo migracijskega sodelovanja in vzajemnimi partnerstvi s tretjimi državami.