Skoči do osrednje vsebine

Zasaditev Tetradium daniellii v Arboretumu Kalmthout – Svetovni dan čebel

Veleposlanik v Kraljevini Belgiji dr. Rado Genorio je danes v Arboretumu Kalmthout skupaj z Janom De Haesom, predsednikom odbora arboretuma, in Abrahamom Rammeloojem, direktorjem arboretuma, ob prihajajočem Svetovnem dnevu čebel, svečano posadil Tetradium daniellii oziroma čebelje drevo.
Dr. Genorio sadi čebelje drevo.

Dr. Genorio sadi čebelje drevo. | Avtor: VBR

Dogodek obeležuje prihajajoč Svetovni dan čebel ter 30 let samostojnosti Slovenije. Dogodka se je udeležila tudi hči ustanoviteljice arboretuma in slovenske botaničarke baronice Jelene de Belder-Kovačič, Diana.

Arboretum Kalmthout je dragocena vez med Slovenijo in Belgijo, ki ga je z ljubeznijo vzgojila in ustanovila Jelena de Belder. Njen pečat na stroko je neizbrisen in del slovenstva živi preko nje v tem čudovitem arboretumu.

Da je dragocen za Slovenijo dokazujejo tudi številna sodelovanja arboretuma s slovenskimi (naprimer Arboretum Volčji potok), botaničnim vrtom Ljubljana in Tivoliskim parkom ter aktivnosti, ki jih je že izvedlo slovensko veleposlaništvo v Bruslju, kot so posaditev lipe ob 20. obletnici samostojnosti, zasadite mariborske vinske trte in druge.