Skoči do osrednje vsebine

Sprememba Odloka o začasnih ukrepih pri izvajanju obveznega zdravstvenega zavarovanja

Vlada je na današnji dopisni seji za mesec dni podaljšala ukrepe iz Odloka o začasnih ukrepih pri izvajanju obveznega zdravstvenega zavarovanja zaradi preprečitve širjenja nalezljive bolezni COVID-19.

Vlada je sprejela spremembo Odloka o začasnih ukrepih pri izvajanju obveznega zdravstvenega zavarovanja zaradi preprečitve širjenja nalezljive bolezni COVID-19.

Vlada je v skladu z mnenjem strokovne svetovalne skupine ministra za zdravje odločila, da se ukrepi iz omenjenega odloka podaljšajo do 16. aprila 2021. Odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

V Odloku o začasnih ukrepih pri izvajanju obveznega zdravstvenega zavarovanja zaradi preprečitve širjenja nalezljive bolezni COVID-19 so zaradi preprečevanja širjenja nalezljive bolezni COVID-19 določeni ukrepi na področju izvajanja obveznega zdravstvenega zavarovanja. Ukrepi se nanašajo na delo imenovanih zdravnikov in zdravstvene komisije Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) ter pravico zavarovanih oseb do medicinskih pripomočkov (MP). Ukrepi so namenjeni omejevanju stikov med zavarovanci in zaposlenimi na ZZZS z namenom preprečevanja širjenja okužb s SARS-CoV-2.

Vir: Ministrstvo za zdravje