Skoči do osrednje vsebine

181. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

Vlada je na današnji dopisni seji soglašala s predlogoma amandmajev k predlogu sprememb Odloka o ustanovitvi Univerze na Primorskem in za predsednika koordinacijskega odbora za državne proslave in prireditve imenovala Bojana Pograjca, državnega sekretarja v Kabinetu predsednika Vlade Republike Slovenije.

Soglasje vlade k predlogoma amandmajev k predlogu sprememb Odloka o ustanovitvi Univerze na Primorskem

Vlada Republike Slovenije je na dopisni seji soglašala s predlogoma amandmajev k predlogu Odloka o spremembah Odloka o ustanovitvi Univerze na Primorskem. S tem se sledi spremembi poslovnika vlade, iz katerega izhaja, da v primerih, kadar vlada določi besedilo predloga akta, ki ga sprejema Državni zbor, in mu ga pošlje v obravnavo, lahko ministrstvo na vloženo besedilo predlaga vložitev amandmaja le ob soglasju vlade.

Vir: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Sprememba sklepa o imenovanju Koordinacijskega odbora za državne proslave in prireditve

Vlada Republike Slovenije je na današnji seji sprejela Sklep o spremembi Sklepa o imenovanju Koordinacijskega odbora za državne proslave in prireditve.

Koordinacijski odbor za državne proslave in prireditve je vlada imenovala na podlagi 37. člena Sklepa o določitvi protokolarnih pravil.

S predlaganim sklepom se zaradi sprememb v sestavi vlade v Koordinacijskem odboru za državne proslave in prireditve razreši dr. Božo Predalič ter se namesto njega imenuje za predsednika koordinacijskega odbora Bojan Pograjc, državni sekretar v Kabinetu predsednika Vlade Republike Slovenije.

Vir: Generalni sekretariat vlade