Skoči do osrednje vsebine

58. redna seja Vlade Republike Slovenije

Vlada je na današnji seji med drugim sprejela spremembe in dopolnitve Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov, ki se nanašajo predvsem na testiranje. Spremembe Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 pa določajo, da za tiste, ki so COVID-19 preboleli, za vstop brez karantene zadostuje natisnjeno dokazilo.

Spremembe in dopolnitve Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov določajo, da se strokovni delavci, ki vodijo proces športne vadbe športnikov, in voditelji športno-rekreativne dejavnosti, ki se lahko izvaja v skladu z 2. členom odloka, testirajo tedensko s hitrim antigenskim testom, razen če predložijo negativni rezultat testa (PCR ali HAG). Spremenjena je tudi določba, ki opredeljuje dokazovanje izjem za osebe, ki so že bile cepljene. Čas za vzpostavitev zaščite po cepljenju je različen glede na cepivo.

Vlada je sprejela tudi Odlok o spremembah Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 in sklenila, da pri izjemah za vstop brez negativnega testa in napotitve v karanteno (tisti, ki so COVID-19 preboleli, in tisti, ki so bili cepljeni proti tej bolezni) velja, da je dokazilo lahko tudi rezultat testa PCR ali testa HAG, ki ga oseba lahko sama natisne s portala zVem. Tako se izbrani osebni zdravniki ne obremenjujejo po nepotrebnem za izdajo potrdila.