Skoči do osrednje vsebine

Spletna obeležitev mednarodnega dneva migrantov

V sklopu evropskega projekta globalnega učenja, ki je del vseevropske kampanje Obrazi migracij, je na spletnem dogodku ob mednarodnem dnevu migrantov tekla beseda na temo legalnih in nelegalnih migracij.
Direktorica Urada za oskrbo in integracijo migrantov mag. Katarina Štrukelj in njena sodelavka sedita pred računalnikom in sodelujeta v srečanju prek spleta

Srečanja, ki je potekalo prek spleta, se je udeležila tudi direktorica Urada za oskrbo in integracijo migrantov mag. Katarina Štrukelj | Avtor: UOIM

Na začetku spletnega srečanja so mladi zagovorniki ciljev trajnostnega razvoja, ki so prihajali iz osmih različnih osnovnih in srednjih šol, predstavili izsledke raziskav z naslovom »Migracije v mojem lokalnem okolju«. V drugem delu srečanja pa smo se pogovorili o izzivih, s katerimi se srečujemo pri vključevanju prosilcev za mednarodno zaščito in oseb z mednarodno zaščito v našo družbo. Namen projekta Obeležitev svetovnega dneva migrantov je namreč ravno ozaveščanje o begunstvu.

Spletnega dogodka se je udeležila tudi direktorica Urada Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov mag. Katarina Štrukelj, ki je predstavila delo Urada in odgovorila na vprašanja, ki so jih mladi postavili tekom projekta. Vprašanja so se nanašala na temo mladoletnikov brez spremstva, postopke sprejema migrantov, ki pridejo v azilni dom, ter o njihovih integracijskih aktivnostih v Republiki Sloveniji.