Skoči do osrednje vsebine

134. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

Vlada se je na današnji dopisni seji seznanila s poročilom Stalne koordinacijske skupine za omejevalne ukrepe o aktivnostih in načinu delovanja skupine Hezbolah in imenovala vršilca dolžnosti direktorja Javne agencije za knjigo Republike Slovenije.

Razglasitev Hezbolaha kot teroristične organizacije

Vlada Republike Slovenije se je seznanila s poročilom Stalne koordinacijske skupine za omejevalne ukrepe o aktivnostih in načinu delovanja skupine Hezbolah in sprejela sklep o obravnavi skupine Hezbolah kot kriminalne in teroristične organizacije, ki predstavlja grožnjo miru in varnosti.

Delovanje organizacije Hezbolah je prepleteno z organiziranim kriminalom in izvajanjem terorističnih ali paravojaških aktivnosti na globalni ravni. Hezbolah je imenovalo za teroristično organizacijo že večje število držav in organizacij.

Vir: Ministrstvo za zunanje zadeve

Imenovanje vršilca dolžnosti direktorja Javne agencije za knjigo Republike Slovenije

Vlada je na današnji razrešila Sebastjana Eržena z mesta člana sveta Javne agencije za knjigo Republike Slovenije. Na predlog sveta Javne agencije za knjigo Republike Slovenije je Sebastjana Eržena od 2. 12. 2020 do imenovanja novega direktorja po izvedenem javnem natečaju, vendar največ za 6 mesecev, to je do najdlje 1. 6. 2021, imenovala za vršilca dolžnosti direktorja Javne agencije za knjigo Republike Slovenije. Za sklenitev pogodbe o zaposlitvi z vršilcem dolžnosti direktorja Javne agencije za knjigo Republike Slovenije je vlada pooblastila ministra dr. Vaska Simonitija.

Vir: Ministrstvo za kulturo