Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade Janez Janša v podporo modernizaciji železniške infrastrukture

Predsednik vlade Janez Janša se je danes sestal z županom Mestne občine Ljubljana Zoranom Jankovićem, Jožetom Mermalom in Bojanom Albrehtom.

Na sestanku, kjer sta bila prisotna tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec, so spregovorili o prihodnosti železniške infrastrukture v Republiki Sloveniji.

Predsednik vlade je podprl idejo o poglobitvi železniške proge v Ljubljani in izgradnji logističnega centra, ki bi pomenila razbremenitev javnega prometa in modernizacijo železniškega vozlišča v Mestni občini Ljubljana. Uresničitev projekta poglobitve železniške proge in izgradnje logističnega centra, katerega načrtovanje je zastalo pred slabimi desetimi leti zaradi finančne krize, je priložnost, da glavno mesto postane državno in mednarodno sodobno tranzitno stičišče, ki bo veliko prispevalo tudi k ponovnemu zagonu gospodarstva po trenutno trajajoči zdravstveni krizi. Kot je po sestanku poudaril premier, je "čas za ponovni zagon in uresničitev projekta".