Skoči do osrednje vsebine

Pripadniki 42. slovenskega kontingenta v silah Kfor na preverjanju končnih operativnih zmogljivosti

V sredo, 21., in četrtek, 22. oktobra, je na območju Vojašnice generala Maistra v Mariboru ter na vadišču Apače potekalo preverjanje končnih operativnih zmogljivosti pripadnikov 42. slovenskega kontingenta v silah Kfor (SVNKON 42 Kfor).

Preverjanje pripravljenosti se je začelo s postrojem in preverjanjem izpolnjevanja pogojev za prevzem nalog v območju odgovornosti na Kosovu. V nadaljevanju so pripadniki motorizirane čete SVNKON 42 Kfor prikazali postopke patruljiranja, zavarovanja objektov ter aktiviranja in napotitve hitrih odzivnih sil. Na končni vaji so uspešno opravili postopke nadzora množic in nemirov.

Slovenska vojska bo decembra na petmesečno delovanje na Kosovo napotila 42. kontingent v silah Kfor, ki bo sestavljen iz manevrske čete, šestih skupin za povezavo in nadzor, nacionalnega podpornega elementa, skupine vojaške policije ter pripadnikov, ki bodo delo opravljali v poveljstvih Kfor.

Pripadniki 42. slovenskega kontingenta v postroju ob preverjanju končnih operativnih zmogljivosti.

Pripadniki 42. slovenskega kontingenta v postroju ob preverjanju končnih operativnih zmogljivosti. | Avtor: desetnik Luka Mitrović, 72. brigada

1 / 2