Skoči do osrednje vsebine

Aplikacijo #OstaniZdrav si je namestilo 130.000 uporabnikov

O aktualnem stanju glede bolezni covid-19 je na novinarski konferenci spregovoril vladni govorec Jelko Kacin.

V ponedeljek se je v bolnišnicah zdravilo 180 bolnikov, 32 jih je bilo na intenzivni negi. Potrjenih je bilo 398 okužb, izvedeno je bilo 3308 testiranj, delež pozitivnih je 12 odstotkov. Umrli so 4 bolniki.

Število pozitivnih primerov na 100.000 prebivalcev v 14-dnevni incidenci je 179 primerov, je podatke predstavil Kacin.

Virus se širi tudi v domovih za starejše občane. V Trubarjevem domu upokojencev, v Loki pri Zidanem Mostu, so potrdili okužbo pri 31 stanovalcih in 9 zaposlenih. V Centru slepih, slabovidnih in starejših Škofja Loka, je pozitivnih 18 stanovalcev in 5 zaposlenih. Prvo okužbo so potrdili tudi v Domu upokojencev Kranj. Primer okužbe so zabeležili tudi v DSO Petra Uzerja v Tržiču in v DSO Trebnje.

Po zadnjih podatkih pa novih okužb ni več v Centru za usposabljanje, delo in varstvo Črna na Koroškem.

Aplikacijo #OstaniZdrav si je naložilo že več kot 130.000 lastnikov pametnih telefonov. V zadnjih 14 dneh je bilo izdanih 455 TAN kod, 282 je bilo vnesenih v telefone. Vse te številke so dnevno dosegljive na spletnem naslovu, namenjenem aplikaciji: https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/mobilna-aplikacija-ostanizdrav

Uporabo športnih in kulturnih objektov v občinah lahko odrejajo župani sami, ki se za take ukrepe lahko odločajo sami glede na epidemiološko stanje v občini.

Danes popoldan se bo sestala vlada v krizni sestavi in svetovalna skupina ministrstva za zdravje, ki bo za sredino sejo vlade pripravila predlog novih ukrepov.

Novinarska konferenca o aktualnem stanju glede bolezni covid-19

Novinarska konferenca o aktualnem stanju glede bolezni covid-19 | Avtor Nebojša Tejić, STA